Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Pane Liško, a jak jsme s Covidem bojovali my občané? Z Vašeho blogu je vidět, že jste i Vy podlehl té velmi rozšířené filosofii, že s Covidem má bojovat především vláda a vrchnost tak nějak obecně a nás občany má do boje zatahovat co nejmíň.

Jenže pak to dopadne (a zejména v česku kde je hrdina ten co jakkékoli nařízení či zákon NEDODRŽUJE), že občané očekávají od vlády zázraky a zároveň furt otevřené hospody. To má vláda za občana mu i nasadit roušku? To má vláda i za občana uvažovat, že když mám v rodině nákazu tak holt tu oslavu strejdových 60. narozenin zruším? To má vláda přeprogramovat českou náturu všechno občůrávat, podlézat a podvádět?

On snad premiér ten koronavirus rozprašoval z letadel, či posílal přílohou v e-mailech? Ne, my sami jsme si koronavirus předávali mezi sebou, za to žádná vláda nemůže. Ani STBácká, ani pětikolová. Vždyť my jsme ta opatření ještě měli skoro nejmírnější v Evropě.

A to říkám jako extrémní antibabišista. ;-D

1 0
možnosti
PN

P88e91t66r 70N75e94d31v44ě39d

10. 1. 2023 10:48

Já si tedy lecos pamatuji. Přišla neznámá nemoc, vláda se jala shánět nedostatkové ochranné prostředky chvilku po nařízení, ať se zdravotníci předzásobí. Přes všechen úvodní chaos jsme zvládli první vlnu nejlépe. Tehdy byla pronesena památná věta best in covid, která je nesmyslně poukazovaná poté, co se to tu prodělalo. Dá se říci, že zhruba od doby slavné hostiny na Karlově mostě začala tehdejší opozice sbírat sprostě získávané politické body. Každičký krok, návrh vlády kritizovala a lhala o lepších a efektivnějších řešeních, které do dnes nikdo nikdy neviděl. To jinde ve světě prostě nebylo. Stejně tak, jako opozice kupodivu pracovala veřejnoprávní média, která umožňovala opozici a jejich "odborníkům" prakticky neomezené projevy. Zástupci vlády, byli přerušováni a prakticky je nenechali nic doříct, či vysvětlit. Ještě si dali vždy práci, aby našli na veřejnosti ty lidi, kterým něco nevyhovovalo. Vrcholem, bylo prohlašování opozičníků o tom, že vláda opsala jejich opatření, kdy je jedním dechem označovala za chaotická a pod. Lidé pod tímto tlakem a vyvolávané nenávisti vůči ANO a Babišovi přestali dodržovat i ty nejzákladnější opatření. To samozřejmě vedlo k tomu, k čemu to vedlo. Vládě nezbylo než rychle utahovat šrouby. Že u toho dělali kopance, tomu se snad nikdo, kromě příznivců slepence nemůže divit. Nevěřil jsem svým očím a uším, když to vypadalo na zhroucení nemocnic, tak i na ČT09 začali konečně opravovat lživé výroky opozice.

Vzpomínám i na to, jak padl návrh na 15 tisíc, opozice křičela 30 a víc, rychleji, plošněji..aby poté křičela o rozfrcaných penězích. Křičela i o nedostatku vakcín, které se nedávno vylévaly. Taky mě dostávala opozice výroky. Je třeba zajistit, posílit, doplnit apod. Jak jim to jde v reálu vidíme na pracákách.

A ještě jedna podstatná věc. ANO je schopno za ledacos současnou vládu i pochválit, což současná vláda v době kdy byla opozice nikdy nedokázala.

4 1
možnosti
IC

I54v27o 25C52e54r26m34a71n

10. 1. 2023 10:33

díky, tohle by měla dělat pracovní skupina pro dobu postcovidovou na úsd av čr, ale nic nedělá. jsem rád, že jste připomněl nedávnou historii, jelikož babišova taktika dnes je založená na tom, že se to vše zapomene. budeme předstírat, že jako vládnul fiala, jo? kde je veřejnoprávní čt? kde je "oddělení pro dějiny doby postocivodové" z úsd av čr? já jsem na blogu tenkrkát taky zpracoval historii babišova boje s covidem (https://ivocerman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768929)

0 0
možnosti
DS

Jaro 2020 jsme zvládli - zavřeli jsme provozy, které nebyly nutné, a poslali lidi na venkov. Byla celonárodní vlna solidarity, tiskly se 3D masky, firmy nabízely Call centra. Většina opatření (jakž takž) dávala smysl.

Ale už se ale ukazovalo, že někdo na tom chce hodně vydělat. Náčelníci se poklonili dodávce čínských masek, které už dávno mohly vyrábět české firmy. Ale hlavně, provedla se studie Preval, vedená Babišovým kamarádem doc. Mariánem Hajdúchem, která nestanovila ani tolik nakažených Covidem, kolik vycházelo z chybovosti testů. Bylo třeba rychle využít a zaplatit čínské rychlotesty než se přijde na to, že skoro nefungují. I hygiena už tehdy vystrkovala růžky, že obyčejná call centra nejsou dost bezpečná aby se ptala na zdraví (nakonec potvrzení o očkování kontroloval každý vrátný).

Přes léto 2020 proběhla nezávislá jihočeská studie, která ukázala, že počet nakažených v populaci byl v procentech. Marián Hajdůch ji prohlásil za "politicky nešťastnou". Počet nadúmrtí v populaci (nikoliv těch s pozitivním testem) narůstal celé léto, což ovšem statistický úřad nezachytil. Čekalo se na krajské volby. Už od srpna se stály fronty na testy, kdo Covid neměl, ten ho ve frontě dostal.

Po volbách se řeklo, když jsme to na začátku nechali, tak teď přitvrdíme. Zavřely se školy a děti poslaly k seniorům na hlídání. Který senior se s nemocí ještě nesetkal, ten ji dostal. Kdo měl výjimečnou kliku, ten musel počkat, až rodiče dostanou nemoc v MHD nebo v práci, protože auta se přece vyrábět musí, to dá rozum.

Není divu, že bylo zdravotnictví zahlcenější než jindy. Když jsme měli 3x vyšší nakažlivost než třeba v Rakousku, kde prozřetelně školky nezavřeli nikdy a základní školy mnohem méně než u nás. A Homeoffice byla mnohem rozšířenější. (Oboje osobní zkušenost.)

Všechna ostatní opatření už nic nezměnila. Že v populační biologii probíhají změny ve vlnách je známo a vysvětlení podali Lotka a Volterra někdy před 110 lety. Na podzim 2021 pro velký úspěch opakování komedie.

1 1
možnosti
DS

A dnes? Principál skupiny komediantů Babiš zachráncem národa.

3 0
možnosti
Foto

Nejen autor ,,vaří" z minulosti. Dosti připáleně. Je asi jedním z těch, kterým chybí osobní zkušenost. Třeba i ze špitálů, v kterém jsem se ocitl i já. Nikoli však s kovidem. Další špitál neměl volná lůžka vůbec! Lůžka nebyla, tak mě uložili na gyndu. Když jsem to na jednom blogu zmínil, kterýsi jasnozřivec poznamenal, zda mně dali do pořádku vaginu! Dnes obdobní duševní giganti ex post hodnotí to, čím oni jenom proklouzlIi!Rv

6 3
možnosti
Foto

Ne, osobní zkušenost mi opravdu nechybí. Počátkem roku 2021 jsem pomáhal v tehdy personálně paralyzovaných domovech seniorů. Takže ano, vím jaké to je, strávit několik hodin zabalený do neprodyšného ochranného oděvu a při tom se starat o hygienu a stravu seniorů.

5 3
možnosti
Foto

Tak ale v létě 2020 to fakt vypadalo, že je vyhráno a kdo tehdy říkal, že se nemá dělat nic a že jsou veškeré opatření zbytečná a nikomu neprospějí? Petr Fiala.

12 0
možnosti
Foto

Petr Fiala v aktuálních volbách nikam nekandiduje, narozdíl od Babiše. Proto je aktuálně důležitější řešit ty co na post prezidenta kandidují. Ale jinak samozřejmě ano, tehdy v létě 2020 se mýlil i Fiala.

1 3
možnosti
BG

Nepamatují. Ale u jednodušších lidí je v poslední době celkem obvyklé, že si u Babiše nepamatují, co řekl včera, natož během covidu. A nepamatuje si to ani sám Babiš. Všechno zapomenuto a odpuštěno. Oni předvádí naprostý úpadek logiky.

6 2
možnosti
ZD

Pan Fiala se dal v opozici poslouchat. Proto jsem vcelku vítal změnu, která se dala poslouchat. Co z toho dřívějšího zbylo dnes? Kompletní obrat o 180 stupňů vše rozmetal. Vy si to budete určitě pamatovat.

3 0
možnosti
ZH

A to můžeme ještě přidat oficiální šíření dezinformací přímo ministerstvem zdravotnictví a další podařené taškařice předchozí vlády. Pokud to dáme do kontextu toho, jak Babiš před časem halasně propagoval kroky Maďarska, které je teď v ... na ... no prostě nic moc, je myslím nade vši pochybnost prokázané, že můžeme být velmi rádi, že tu už nevládne neschopný a nekompetentní mikromanažer Babiš.

7 2
možnosti
LC

Jo, Babiš za covidu rozhazoval dva roky peníze jako šílený, ale alespoň je rozhazoval v Česku. To se o současné vládě říci nedá.

5 2
možnosti
Foto

Pane Chlumský a co nákupy zdravotního materiálu v Číně, který tam předtím vláda Babiše poslala jako humanitární pomoc. Co nakupování zdravotního materiálu od prapodivných firem anebo, firem napojených na členy vlády. Co si lidí na tom namastilo kapsy. Za pomůcky a materiál ministerstva zdravotnictví a vnitra zaplatila podle NKÚ vláda 8,5 miliardy korun včetně dopravy a souvisejících služeb. Vnitro pak například nakupovalo respirátory FFP3 za ceny od 60 do 422 korun za kus. Ministerstvo zdravotnictví dokonce kupovalo i respirátory nižší třídy FFP2 až za 777 korun za kus.

Nákupy navíc poznamenala i existence dvou samostatných týmů ministerstva zdravotnictví a ministerstva vnitra, které navzájem nespolupracovaly a vznikl díky tomu obrovský chaos, takže nebylo možné zistit za co jsou miliardy vypláceny a ten trval po celou dobu covidu.

3 0
možnosti
Foto

Všechna jeho opatření proti coviodu byla v rozporu s ústavou a Nejvyšší správní soud je postupně rušil.

3 0
možnosti
  • Počet článků 3
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 506x
Člověk zajímající se o aktuální dění a mající občas potřebu to komentovat. Zejména v případech, kdy některé důležité poznatky k tématu ve veřejné debatě vůbec nezaznívají.

Seznam rubrik